Produs adăugat cu succes în coș

Politica de confidențialitate

GENERALITĂȚI

Confidențialitatea datelor tale cu caracter personal este importantă pentru noi. S.C.„DIOLSEM” S.R.L. oferă o gamă largă de produse, care sunt prezentate online, prin intermediul magazinului web de la adresa www.diolsem.md. În funcție de interactiunea ta cu site-ul precum și atunci cînd intri în contact cu noi prin intremendiul paginilor noastre existente pe rețelele de socializare, precum Facebook sau Istagram, prelucrăm o serie de date cu caracter personal care te privesc. Prin intermediul acestei politici de confidentialitate iți prezentăm ce date prelucrăm, modul în care le prelucrăm și în ce scopuri, precum și ce drepturi ai cu privire la datele tale cu caracter personal.

Operatorul datelor tale cu caracter personal este S.C.„DIOLSEM” S.R.L., cu sediul în municipiul Chișinău, str. Tighina 65, of. 403, MD-2001, cod fiscal 1005600052733.

CE SUNT DATELE CU CARACTER PERSONAL?

"Date cu caracter personal" înseamnă orice informaţie referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă (subiect al datelor cu caracter personal). Persoana identificabilă este persoana care poate fi identificată, direct sau indirect, prin referire la un număr de identificare sau la unul ori mai multe elemente specifice identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

CE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM?

A. Date furnizate de tine, în mod direct
Marea majoritate a datelor cu caracter personal sunt furnizate de tine în mod direct, atunci cînd, de exemplu iți creezi un cont pe Site, adaugi un comentariu la un produs expus pe Site-ul nostru, plasezi o comandă, ne contactezi prin intermediul call-center-ului, cînd soliciți asistență pentru clienți, cînd te abonezi la newsletter.

Datele cu caracter personal pe care le colectăm, în funcție de interacțiunile pe care le ai cu Site-ul nostru, sunt urmatoarele:

a) Pentru a crea un cont pe site-ul nostru.
-  adresa de email - pentru comunicare și validarea contului
-  parola - pentru a securiza contul tău.

În cazul în care folosești Facebook login, ne transmiți datele cu caracter personal pe care le folosești pentru accesarea contului tău de Facebook și de aceea te rugăm să accesezi urmatorul link https://www.facebook.com/about/privacy pentru a te informa despre modul in care Facebook iți folosește datele cu caracter personal.

În cazul în care folosești Google login, ne transmiți datele cu caracter personal pe care le folosești pentru accesarea contului tău de Google și de aceea te rugăm să accesezi urmatorul link https://policies.google.com/privacy pentru a te informa despre modul in care Google iți folosește datele cu caracter personal.

b) Datele furnizate în momentul plasării unei comenzi :
- numele și prenumele 
- adresa de e-mail
- adresa poștală de livrare a produselor comandate
- adresa de facturare
- numărul de telefon
- datele cardului bancar (dacă optezi pentru plata cu cardul a produselor comandate): numele și prenumele deținătorului cardului, numarul de card, data expirării cardului, codul de securitate asociat cardului.
- date aferente contului bancar (dacă optezi pentru plata produselor comandate prin transfer bancar sau dacă returnezi produsele comandate și soliciți rambursarea sumelor achitate): numele și prenumele titularului contului, codul numeric personal, datele contului bancar.

c) Datele pe care ni le transmiți în momentul în care adaugi un review / răspunzi la un comentariu adăugat de un alt vizitator pe Site la produsele noastre de pe Site:
- numele si prenumele
- adresa de e-mail
- continutul review-ului

d) Conținut pe care î-l generezi prin intermediul paginilor noastre existente pe rețelele de socializare, precum Facebook sau Istagram. În situații precum atunci cînd dai “like” paginii www.diolsem.md sau postărilor noastre, cînd ne transmiți mesaje sau cînd postezi comentarii, date precum numele tău de utilizator, imaginea/poza asociată profilului tău sau conținutul mesajului vor face obiectul prelucrării. Totodată, este posibil ca rețelele de socializare în cauză să ne permită accesul în mod automat la anumite informatii pe care acestea le colectează cu privire la tine (ex: conținutul pe care l-ai vizualizat sau la care ai dat ”like” sau informații despre clipurile publicitare pe care le-ai vizualizat, etc.)

e) Datele pe care le colectăm prin intermediul call - centerului nostru sau atunci cînd ne contactezi: număr de telefon, adresa de e-mail, conținutul mesajului transmis;

f) Datele pe care le transmiți cînd soliciți asistență pentru clienți: nume și prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, intrebări și informații pe care le transmiți serviciului de asistentă clienți.

B. Date transmise involuntar, atunci cînd interacționezi cu Site-ul nostru, cum ar fi:

- adresa IP - atunci cînd vizitezi Site-ul nostru, adresa IP este înregistrată. INSĂ noi NU folosim adresa ta de IP pentru a te identifica.
- tipul dispozitivului cu care accesezi Site-ul, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ai interacționat cu Site-ul.
- credențialele. Colectăm informații referitoare la parolele și informații de securitate similare folosite pentru autentificare și pentru accesarea contului tău de pe Site-ul nostru.

Datele cu caracter personal meționate mai sus sunt prelucrate  prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare.

Plasarea unei comenzi trebuie sa fie condiționată de acceptarea politicii de confidențialitate. Plasarea comenzii ar trebui sa fie blocată dacă nu s-a bifat căsuța cu „am citit și accept termenii din Politica de confidențialitate” – la acest moment există numai trimiterea la termeni și condiții.

CARE ESTE TEMEIUL LEGAL PENTRU A PRELUCRA ACESTE DATE?

Datele cu caracter personal pe care ni le trimiți cu ocazia creării contului, respectiv  cele pe care le trimiți prin plasarea unei comenzi precum și datele pe care le colectăm prin intermediul call-center-ului, cînd ne contactezi sau cînd soliciți asistenta pentru clienți vor fi prelucrate conform prevederilor Legii nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal, prelucrarea fiind necesară pentru executarea unui contract la care subiectul datelor cu caracter personal este parte sau pentru a face demersuri la cererea subiectului datelor cu caracter personal înainte de încheierea unui contract.

De asemenea, în anumite situații, prelucrarea datelor menționate mai sus se va face pentru îndeplinirea obligațiilor legale ce ne revin, conform legislației fiscale și contabile sau a altor prevederi legale aplicabile.

Temeiul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal aferente conținutului pe care îl generezi prin intermediul paginilor noastre existente pe rețelele de socializare, precum Facebook sau Istagram este consimțămîntul tău exprimat la momentul la care dai “like” paginii noastre sau postărilor noastre sau postezi comentarii. Poți oricînd să iți retragi consimțămîntul cu privire la aceste prelucrări prin stergerea comentariilor postate / „dislike” la pagina sau la postările noastre.

În privința datelor pe care ni le oferi voluntar prin postarea unui comentariu / review la un articol de pe Site, temeiul prelucrării este consimțămatul tău exprimat prin postarea respectivului comentariu / review.  Te informăm cu această ocazie că toate comentariile / review -urile vor fi revizuite de DIOLSEM – nu vor fi acceptate pe Site comentarii care conțin un limbaj licențios, care contravine bunelor moravuri.

În privința datelor pe care le colectăm automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimțămîntul tău exprimat la momentul accesarii Site-ului. Odată cu accesarea site-ului, îți dai în mod valabil consimțămîntul asupra prelucrării.

În cazul în care te abonezi la newsletter te vom tine la curent cu ofertele pe care le avem la produse și servicii din gama noastră de produse, prin transmiterea de newslettere periodice pe e-mail SMS, notificări push, și apeluri telefonice cu privire la ofertele noastre. 

În acest caz vom prelucra datele tale cu caracter personal în baza consimțămantului tău expres de a te abona la astfel de newslettere și de a-ți fi prelucrate datele în acest scop. Poți oricînd să te dezabonezi de la newsletter astfel:
- Accesarea link-ului de dezabonare, special destinat de la finalul newsletter-ului primit;
- Folosirea opțiunilor disponibile în Contul de Client pentru modificarea acceptului tău de a primi newslettere;
- Contactarea DIOLSEM, utilizînd instrumentele dinsponibile pe Site în secțiunea Contact, fără nici o obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă.

Care este scopul colectării datelor și cum folosim informațiile tale personale?

Vom prelucra datele tale doar atunci cînd legea ne permite și doar pentru scopurile declarate sau pentru alte scopuri, dacă acestea sunt compatibile cu scopurile inițiale. Cel mai frecvent, vom folosi datele tale în urmatoarele situații:  

1. Pentru onorarea comenzilor și soluționarea solicitărilor tale

Acestea includ:
a) pentru a răspunde solicitărilor tale atunci cînd ne contactezi prin canalele de comunicare disponibile pe Site;
b) pentru procesarea comenzilor tale, respectiv pentru validarea, expedierea, facturarea și livrarea comenzilor către tine;
c) pentru soluționarea anulărilor precum și a oricăror altor solicitări pe care ni le adresezi cu privire la produsele comandate sau la comenzile transmise;
d) pentru procesarea cererilor de retur formulate conform legii și returnarea contravalorii acestora;
e) pentru a te contacta în legatură cu comanda ta sau cu solicitările pe care ni le adresezi;
f) pentru a putea face dovada soluționării comenzii tale.
 
2. Pentru organizarea de campanii de promovare/ trimiterea notificărilor de tip email/push/webpush/sms/telefonic

Din cînd în cînd, vom organiza campanii de promovare a produselor noastre prin derularea de diverse operațiuni de marketing, cum ar fi oferirea de produse cu titlu promoțional.

În funcție de tipul de campanie desfașurată, este posibil ca pentru anumite campanii să prelucrăm datele tale, cum ar fi nume și prenume, pentru a putea derula campania în condiții conforme.

Pentru a-ți pune la dispoziție informații de interes, oferte speciale, programe de fidelizare, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul tău de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a-ți crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților tale și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra ta și nu te  afectează similar într-o măsură semnificativă.

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la tine pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile tale fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne poți solicita oricînd, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor cu caracter personal în scop de marketing, urmînd să dăm curs cererii și să efectuăm modificările necesare în decurs de 30 zile. 

3. Pentru transmiterea de comunicări comerciale de tip newsletter

În cazul în care te abonezi la newsletter te vom ține la curent cu ofertele pe care le avem la produse și servicii din gama noastră de produse, prin transmiterea de newslettere periodice pe e-mail, SMS, notificări push, și apeluri telefonice cu privire la ofertele noastre. 

În cele ce urmeaza iți prezentăm exemple de date cu caracter personal și scopurile în care prelucrăm aceste date. Menționăm că această listă este doar exemplificativă însă te asigurăm că prelucrarea datelor tale cu caracter personal se realizează numai în scopurile menționate în prezenta politică de confidențialitate sau în alte scopuri, dacă acestea sunt compatibile cu scopurile declarate.

PERIOADA DE STOCARE

În funcție de scopurile prelucrării, datele tale vor putea fi stocate perioade de timp diferite, astfel:
a) Datele incluse in documentele justificative care stau la baza livrărilor de produse către tine precum comenzile pe care ni le transmiți împreună cu facturile aferente produselor achiziționate, sau cererile de retur vor fi păstrate o perioada de 10 ani de la data închiderii anului financiar relevant, pentru a putea fi prezentate autorităților competente în cazul în care acestea le solicită.
b) Alte date, precum date prelucrate pentru a răspunde unei cereri sau date prelucrate în cadrul campaniilor promoționale cu premii sau alte beneficii acordate cîstigătorilor sau participanților vor fi pastrate o perioadă de 3 ani, pentru respectarea termenului general în cadrul căruia pot fi formulate plîngeri sau reclamații.
c) În lipsa unor dispoziții legale contrare, datele tale cu caracter persoanal nu vor fi pastrate nu mai mult de 5 ani de la ultima vizită pe Site sau ultima interacțiune cu noi. 

CU CINE PARTAJĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Putem dezvălui informațiile tale altor companii care ne furnizează servicii și acționează în calitate de persoane împuternicite, cum ar fi agenți economici care fac livrarea produselor comandate de tine (conform opțiunii tale), companiile care ne ajută pentru facturare sau care trimit e-mailuri în numele nostru, întreprinderea care ne asigură serviciile de contabilitate sau ne asistă în organizarea de campanii de promovare, compania care asigură mentenanța Site-ului. Aceste entități sunt selectate cu o grijă deosebită pentru a ne asigura că îndeplinesc cerințele specifice în materie de protecție a datelor cu caracter personal. Aceste entităţi au o capacitate limitată de a utiliza informaţiile tale în alte scopuri decît cel de a ne furniza servicii.

Autorități publice și de aplicare a legii.

Autorități publice centrale sau locale, precum și organele de poliție și alte agenții sau instituții publice vor putea uneori să ne solicite să le punem la dispoziție diverse date, inclusiv date ce te privesc, cum ar fi detalii cu privire la plățile realizate de tine. Aceste solicitări pot fi pentru o serie de scopuri, precum verificarea îndeplinirii obligațiilor fiscale de către noi, investigarea plîngerilor, precum și în scopul de prevenire sau detectare a infracțiunilor, fraudei sau operațiunilor de spălare a banilor.

CONȚINUT DISPONIBIL PUBLIC

Conținutul pe care îl generezi prin intermediul paginilor noastre existente pe rețelele de socializare, precum Facebook sau Istagram, în situații precum atunci când dai “like” paginii noasre sau postărilor noastre sau când postezi comentarii, date precum numele de utilizator, imaginea/poza sau locul în care te afli vor fi disponibile și vor putea fi vizualizate de oricine vizitează paginile noastre existente pe rețelele de socializare. Tu esti cel/cea care controlezi la orice moment datele cu caracter personal la care putem avea acces prin intermediul setărilor existente pe rețeaua de socializare în cauză. Orice transmitere de date în condițiile de mai sus se va face în situații concrete, limitat la obiectivul prelucrării și în conformitate cu prevederile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
DIOLSEM NU utilizează datele tale pentru a crea profiluri prin mijloace exclusiv automate sau pentru a lua decizii ce te pot afecta, exclusiv în baza unor prelucrări automate a datelor tale.

CE DREPTURI AI TU CA SUBIECT AL DATELOR CU CARACTER PERSONAL?

Drept de acces – ai dreptul ca, în orice moment, să știi ce date prelucrăm cu privire la tine precum si informații cu privire la modul în care iți prelucrăm datele.

Dreptul la rectificare – în cazul în care constați că datele pe care le avem cu privire la tine sunt incorecte sau incomplete, ai dreptul, în orice moment, să ne soliciți rectificarea, respectiv completarea, datelor inexacte sau incomplete care te privesc. Durata de răspuns și remediere poate să dureze maximum o lună. Excepție fac cazurile în care solicitarea este complicat de rezolvat sau dacă ai mai multe solicitări. S-ar putea sa fie nevoie să ne dai mai multe detalii, legate de modificările pe care dorești să le facem sau ce anume te îngrijorează, pentru a putea identifica și acționa cît mai repede.    

Dreptul la stergerea datelor– ai dreptul de a ne solicita stergerea datelor personale pe care le avem cu privire la tine. Menționăm, însă, că dreptul de a fi uitat nu este un drept absolut, acesta aplicîndu-se doar în anumite situații.  Astfel, înainte de a da curs cererii tale, o vom analiza și te vom informa cu privire la rezultat.

Dreptul la restricționarea prelucrării – în anumite circumstanțe, ne poți cere să restricționăm modul în care prelucram datele tale. Ai dreptul de a solicita restricționarea prelucrării atunci cînd ai un motiv anume pentru a dori restricționarea. Acesta poate fi, spre exemplu, întrucît contești exactitatea datelor pe care le prelucrăm cu privire la tine sau contești modul în care am efectuat prelucrarea.

Drept de portabilitate a datelor - în anumite situații, ne poți solicita să transmitem datele ce te privesc către o entitate indicată de tine.
Ai dreptul de a te opune prelucrării datelor care te privesc.
În orice moment, ai dreptul de a te opune prelucrării datelor tale cu caracter personal realizată în baza unui interes legitim, din motive legate de situația ta particulară. Menționăm că exercitarea dreptului de opoziție nu va determina în mod automat încetarea prelucrării. O analiza va fi realizată cu privire la motivele pentru care iți exprimi opoziția, raportat la motivele care ar putea justifica continuarea prelucrării. Î-ți vom comunica rezultatul analizei noastre și măsurile pe care urmeaza să le luăm ca urmare a analizei realizate.

Atunci cînd prelucrarea se va realiza în baza acordului tău expres, vei avea dreptul de a îți retrage în orice moment consimțămantul cu privire la prelucrarea datelor care te privesc.
 
Pentru a iţi exercita oricare dintre drepturile menţionate mai sus, inclusiv dreptul de acces la date, dreptul la opoziție sau la retragerea consimțămantului, după caz, dreptul la rectificarea, la stergerea datelor sau la restricționare prelucrării, te rugăm să ne transmiți o cerere pe email, la adresa dataprotection@diolsem.md. De asemenea, ne poți  transmite o cerere scrisa la sediul nostru din mun. Chișinău, str. Tighina 65, of 403, MD-2001. 

AI DREPTUL DE A DEPUNE PLÎNGERE CĂTRE ORGANUL DE CONTROL AL PRELUCRĂRILOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL. 

În cazul în care consideri că prelucrarea datelor cu caracter personal care te vizează încalcă prevederile legale în vigoare, fără a fi afectate orice alte căi de atac administrative sau judiciare, ai dreptul de a depune plîngere la Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.

POLITICA DE COOKIES

Fişierele cookies sunt transmise de către un site web către discul rigid al vizitatorului, cu scopul stocării anumitor informaţii. Cookies reprezintă un standard industrial şi sunt utilizate pe larg de majoritatea site-urilor web, inclusiv de al nostru (în sensul simplificării accesului unui utilizator la site). Această tehnologie permite adaptarea conţinutului prezentat pe site la necesităţile tale. Totuşi, dacă nu dorești colectarea datelor prin intermediul fişierelor Cookies, ai posibilitatea să dezactivezi această tehnologie în browserul tău. Reţine însă că fişierele Cookies ar putea fi necesare pentru furnizarea anumitor facilităţi ale serviciilor.